Fotoreportaj: În Varșovia au demarat cursurile de limbă română pentru copiii din diasporă

IMG_3245
Che, chi, ce, ci, ghe, ghi, ge, gi – prima lecție de limbă română.

În ziua de sâmbătă, 25 Noiembrie 2017, între orele 14.00 și 18.00, Ambasadei Republicii Moldova în Varșovia a binevoit să găzduiască primul curs de limbă română destinat copiilor din Diasporă. Micuții, cu vârste cuprinse între 7 și 14 ani, împărțiți în două grupe, s-au bucurat de cântecul limbii noastre, dăscăliți fiind de către doamna profesoară Ioana Cotos.

IMG_3251
De-a CI-RE-ȘI-CA!

Inițiativa aparține unui grup inimoși de părinți stabiliți temporar în Varșovia, și în mod special, cutezătorului Lucian Filipoaia, și este adresata tuturor copiilor vorbitori de limbă română din Varșovia, indiferent de naționalitate. Cursurile, cu durata de a câte 2 ore pentru fiecare grupă de vârstă, vor continua în fiecare week-end.

IMG_3248
Repaosul ca repaosul!

Dacă doriți ca și copiii dumneavoastră să participe la aceste cursuri sau doriți să sprijiniți într-un fel sau altul această lăudabilă inițiativă, ne puteți scrie la redacție sau vă puteți adresa direct lui Lucian Filipoaia prin facebook, pentru mai multe detalii.

IMG_3254
A doua tură, de data aceasta mai puțin numeroasă.

Ne grăbim să vă anunțăm că în data de 3 Decembrie, cursurile vor începe la 13.30, la adresa str. Smolna 36, ap. 10a, interfon 11. Vă așteptăm!

IMG_3253
Clipă istorică: Ambasadorul Republicii Moldova în Polonia, Iurie Bodrug, împreună cu elevii de limbă română.

Ținem să le mulțumim în mod deosebit Ambasadei Republicii Moldova pentru bunăvoință și disponibilitatea lor în organizarea primelor cursuri, Ambasadei României pentru susținere, Institutului Limbii Române pentru oferirea unui set impresionant de manuale și diverse materiale didactice destinate predării limbii române copiilor din diasporă. Nu în ultimul rând, mulțumim tuturor părinților care s-au implicat activ în transpunerea în realitate a acestei extraordinare inițiative!

Redacția

Reclame

2 gânduri despre „Fotoreportaj: În Varșovia au demarat cursurile de limbă română pentru copiii din diasporă

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s