Să zicem nu înăspririi legii avortului! Semnați petiția!

P1130545
De ce femeile cu reședință în Polonia trimit umerare premierei Beata Szydlo? Iar recentul protest împotriva înăspririi legii antiavort poartă simbolul umerarului? Pentru că femeile care nu-și pot permite să plătească la negru pe cineva care i-ar întrerupe sarcina, încearcă adesea să facă asta singure. Au fost cazuri când întreruperea a fost efectuată cu partea ascuțită a umerarilor, adesea cu pericol enorm pentru sănătatea femeilor respective.

Sunt doar câțiva mii de cetățeni români și moldoveni în Polonia. Credem că această petiție îi/ne vizează și pe noi toți. Vă îndemnăm să o semnați.

Să zicem nu înăspririi legii avortului!
Apăsați aici pentru a semna petiția!

Adresată autorităților din Republica Poloneză

Opiniile noastre sunt diferite cu privire la legea privind planificarea familială din 1993 [1]. Cu toate acestea, acum suntem cu toții de acord, că înăsprirea accesului la posibilitatea de a întrerupe o sarcină conform legii în vigoare va condamna femeile și familiile lor la o enormă suferință. Aceasta ar însemna a refuza dreptul de a decide cu privire la propria sănătate și viață. Să nu aprofundăm situația în care posibilitatea de a înceta o sarcină în condiții de siguranță pentru femeie să fie disponibilă numai pentru femeile care beneficiază de venituri mari.

Să nu permitem înăsprirea legii!!!


[1] Legea din 7 ianuarie 1993. Planificare familială, protecția embrionului uman și condițiile de permisivitate a avortului. Avortul este permis în trei cazuri:
a) atunci când sarcina pune în pericol viața sau sănătatea femeii gravide,
b) cercetarea indică o probabilitate mare de afectare severă și ireversibilă a fătului sau a unor bolii ireversibile care îi pun în pericol viața
c) în cazul în care sarcina este rezultatul unui act criminal.

(traducerea petiției din polonă de Teodor Ajder)

 

veriga directă spre petiție:

https://dzialaj.akcjademokracja.pl/campaigns/aborcja?utm_source=member&utm_medium=facebook&utm_campaign=AhgzRn95Dz

 

Textul petiției în polonă

Na zaostrzenie ustawy antyaborcyjnej nie pozwolimy!

Do Władz Rzeczpospolitej Polskiej

Mamy różne, w tym bardzo krytyczne, opinie na temat ustawy o planowaniu rodziny z 1993 r. [1], jednak w jednej kwestii się zgadzamy. Dalsze ograniczanie dostępu do aborcji to skazywanie kobiet i ich rodzin na ogromne cierpienie. To odbieranie im prawa do decydowania o własnym zdrowiu i życiu. Nie pogłębiajmy sytuacji, w której bezpieczne przerywanie ciąży dostępne jest wyłącznie dla kobiet zamożnych.

Na zaostrzenie ustawy nie pozwolimy!!!

[1] Ustawa z dnia 7 stycznia 1993 r. o planowaniu rodziny, ochronie płodu ludzkiego i warunkach dopuszczalności przerywania ciąży zezwala na aborcję w trzech przypadkach:

a) gdy ciąża stanowi zagrożenie dla życia lub zdrowia kobiety cieżarnej,
b) gdy badania wskazuja na wysokie prawdopodobieństwo cieżkiego i nieodwracalnego upośledzenia płodu lub nieodwracalnej choroby zagrażającej jego życiu,
c) gdy ciąża powstała w wyniku czynu zabronionego.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s