29 februarie – termenul limită pentru contribuții la nr. 2 al Mămăligii de Varșovia

Regurile de redactare a materialelor pentru nr. 2 al revistei Mămăliga de Varșovia

Acceptăm texte în trei limbi – română, polonă și engleză și doar texte care încă nu au fost tipărite în limba română. Dacă decideți să trimiteți un text în altă limbă decât română și acesta va fi acceptat spre publicare, textul respectiv va fi tradus și în românește.

Textele – pot fi trimise la adresa redacției – mdevarsovia@gmail.com îi format txt, doc, odt, sau oferite prin google.doc.

– textele în româna vor fi scrise

fără aliniat,

un spațiu între titlu și restul textului

cu diacritice româneşti,

font la alegere, atâta timp cât toate diacriticie sunt clar vizibile. Recomandăm Arial sau Times New Roman.

Mărime font – 12.

Acceptăm interviuri, texte analitice, eseuri, cronici de carte, teatru, expoziții și film.

Ne interesează în special migrația, viața migranților în Polonia, cultura polonă văzută prin ochi de migrant, precum și viața în România sau R. Moldova așa cum e văzută de ne-români. Ne interesează ce simt și trăiesc migranții români. Textele cu aceste teme vor avea prioritate în selecție.

 

Textele nu trebuie să depășească 20.000 de semne, calculat cu tot cu spații libere. În cazul în care textul d-voastră depășește 20.000, trimiteți-ne un scurt rezumat sau un fragment de max 1000 de semne cu o notă despre cât de mare e textul d-voastă final. După ce vom face cunoștință cu rezumatul vom decide dacă vom accepta sau nu textul d-voastră spre publicare.

Numele autorilor trebuie să fie indicate atât în titlul fișierului (ex. Popescu_1.txt). Dacă trimiteți mai multe texte indicați, fiecare text trebuie numerot în ordine crescătoare (de ex. Popescu_2.txt, Popescu_3.txt, etc.). Numele autorului trebuie să fie indicat și în text, la sfârșit.

– în text, ghilimele utilizate vor fi cele românești: „…”

– numele cărților, filmelor, pieselor de teatru, expozițiilor, operelor și titlurile de articole vor fi între ghilimele.

– în cazul în care doriți să ne trimiteți traduceri trebuie să fiți în posesia drepturilor de autor pentru textul original sau să aveți permisia scrisă de la autor să publicați textul într-o altă limbă.

– notele de subsol trebuie inserate separat, la sfârșitul textului, prin folosirea obțiunii „notă de subsol”

 

Îm cazul în care ne trimiteți și imagini, acestea trebuie trebuie trimise separat, dar în susul textului d-voastră trebuie să existe o notă despre fiece imagine insoțitoare. Nota trebuie să conțină autorul imaginie, credite, ce reprezintă, nume artist, nume lucrare, comentarii, eventual anul în care a fost făcută, etc. În cazul în care sunt mai multe imagini, acestea vor fi numerotate în ordinea descrescătoare a importanței lor pentru articol. (Vedeți mai jos secțiunea IMAGINI.)

 

IMAGINI

E desirabil ca să ne trimiteți și imagini cu textele d-voastră, cu toată că și redacția poate contribui cu imagini și ilustra textele d/voastră în caz de necesitate și în măsura posibilităților.

Imaginile trebuie să fie în format jpeg sau tiff, la rezoluție de tipar, de cel puțin 300 dpi

– numerotarea imaginilor se face la fel ca și ale textelor

(Autor imagine_nr_articol_nr_imagine)

 

– dimensiunea e-mailurilor nu trebuie să depăşească 10Mb. În caz contrar, vă rugăm să folosiţi paginile de transfer gratuit: WeTransfer, MyAirBirdge sau oricare altele, dar să ne înștiințați printr-un imeil că ați făcut-o.

 

IMEILURI

 

Titllul imeilurilor dumneavoastră trebuie să conțină următoarea structură Titlul și numărul revistei_titlul text_numele și prenumele autorului: Mamaliga de Varsovia Nr. 2 Titlu articol; exemplu : Mmamliga de Varsovia nr.2 – Guguță creștinul, Teodor Ajder.

Redacția își rezervă dreptul de a refuza publicarea unor texte trimise.

Redacția Mămăligii de Varșovia

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s