قصة يجعل أجل القليل من مفوضة المولدوفية الشرق الأوسط… (…în care povestesc Comisarul Moldovan face puţină ordine prin Orientul Mijlociu)

Seara, înainte să mă bag la somnu’ adânc, butonez telecomanda şi cum am câteva sute de posturi tv de pe satelitu’ vieţii, am treabă câteva zeci de minute bune. Cum mă plimbam eu aşa peste staţiile de televiziune, am ajuns şi prin orientul mijlociu al mass mediei televizate. Stau secundele de rigoare, pe care le acord fiecărui canal, şi când să schimb, aud Moldovan! Bă , eşti nebun! Chiar dacă apăsasem din inerţie pentru a schimba postul, am dat un „back”, când mi s-a aprins beculeţu’: Moldovan?! Într-o primă instanţă am crezut că or avea şi ei arabii lor o Moldova, aşa ca a noastră: cu un califat Al-Vaslui şi o metropolă Al-Dorohoi. Mă întorc şi când mă uit mai bine era Comisarul Moldovan desigur vorbind o arabă cu accent de Bucale! Faza îi că era pe Mohajer Tv. Habar n-am ce fel de dialect arab vorbesc aştia ca să văd de pe unde emit.  Am simţit eu că economia nu mai e în criză, da’ nu ştiam de unde atâta creştere la export la noi. Păi fraţilor, îi de la „Un comisar acuză” vândut la arabi.
Nu m-ar mira ca mâine, poimâine să aud că lui Osama tot de la Moldovan i se trage. N-ai văzut să fi fost pe acolo prin Pakistan, vreun comisar care prinde Mohajer TV, şi l-a văzut pe Moldovan cum face el şi drege, şi bagă toţi chiaburii la beciul domnesc? A zis „Gata bă până aici! Al-Paraipan gata!!! Trebuie prins Ibn Limbă, El Semaca, Ali Ibn Lăscărică, nu mai merge bă! A sunat la americani şi asta a fost…

Cred că şi Primăvara asta Arabă tot de la Comisarul Moldovan a pornit. Ce crezi, tunisianul ăla de şi-a dat foc în piaţă era supărat că-i crescuse preţul la alimente? Nici pomeneală! Cred că s-a hotărât pe Tunis 4 TV să nu se mai dea şi „Revanşa”. Le-or fi părut rău după da’ na prea târziu deja lumea era în stradă.
Acu’ cică mai mulţi martori au zis că l-ar fi auzit şi pe Bin Laden că ar fi spus: „Un fleac, m-au ciuruit!… Nu credeam că o să mă doara aşa de tare…” înainte să se dea prins mort…

m1m3m2

(snapshots făcute de autor)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s